KE KAŽDÉ OBJEDNÁVCE DÁREK-ORIGINÁLNÍ PŘÍVĚSEK JSEM KRÁLíkář (platí do vyčerpání zásob)

Hodí se ke mně zakrslý králíček?

Created Date: 2018-04-02 Hits: 972 Comment: 0

Výběr domácího mazlíčka je klíčový. 

Když jsme si s dětmi vybírali zířátko, vůbec jsem netušila, že kromě toho, jak se mi který mazlíček líbí, bych měla vzít v úvahu i jedinečnou povahu každého z nich. Naštěstí pro nás padla konečná volba na zakrslého teddy králíčka. A ještě větší štěstí bylo, že jsme si povahově s naším králíčkem opravdu „sedli“.

Jaké otázky bychom si tedy měli položit, než si králíčka pořídíme?

  • Chtěli bychom zvířátko jen na pár let?
  • Často nejsme doma, jsme hodně v práci, ve škole atp.?
  • Nepřeneseme se přes nějaký ten okousaný rožek, vytahané nitky z koberce, občasnou loužičku či bobeček na něm?
  • Máme doma málo místa, králíček bude v noci spát s námi v ložnici, dětském pokojíčku, či dokonce bude natrvalo ve venkovním kotci?
  • Máme hodně málo času, sotva stíháme si něco přečíst, ani věnovat se sobě navzájem?

Tak pokud jste si, milí přátelé, na tyto otázky odpověděli „ANO“, myšlenku na pořízení králíčka raději hoďte za hlavu, anebo nechte uležet na dobu, kdy se alespoň nějaká z vašich „ANO“ změní na jednoznačné „NE“.

           V přírodě, ale vlastně i v lidské společnosti, platí zákon zachování rovnováhy. Totiž jen to, co do vztahu vložím, se mi vrátí zpět. A u vztahu člověka se zvířátkem to platí dvojnásob. Všechna láska a péče o zvířátko se mi mnohonásobně vrátí zpět. A králíčci jsou v tom opravdoví mistři. Mají v sobě tolik lásky, kterou umí rozdávat! Čím víc se jim věnujeme- úklidem klece/výběhu počínaje, mazlením a hraním si konče – tím víc nám dávají svou náklonnost, lásku a vděčnost najevo.

           Neznám nic, co by mě tolik zbavilo stresu jako lehnout si vedle Teddíka a hladit jeho heboučkou srst. Poslouchat tiché a spokojené chroupání zoubků – králičí „předení“, nechat si z vděčnosti olízat ruku. Sledovat, jak mě vítá při příchodu domů, jak škemrá o dobrotku, jak reaguje na každého člena naší rodiny veselým skákáním a vyhazováním zadních. Jak se raduje, když je vše tak, jak má být na svém pořádku a všichni jsou doma pěkně pohromadě. Vesele mezi námi pobíhá, panáčkuje, pak sebou nádherně „plácne“ tak, jak to umí jen králíčci, a spokojeně odpočívá….

            Jak vidíte, nás si králíček z celého srdce získal… A jak jste na tom vy? Máte to taky tak, anebo je to jiný mazlíček, který vám učaroval? Napište nám o tom! :-)

Leave A Comment

Captcha