NOVINKA: Originální sada velikonočních ozdob

Jakou hračku si sami doma můžeme vyrobit pro svého mazlíčka?

Created Date: 2018-05-06 Hits: 2244 Comment: 0

Hračky z prázdných rolí od toaletního papíru

Každý ho občas potřebujeme. Jen co vyrosteme z plenek, stává se naším dennodenním průvodcem. Prý ho za život spotřebujeme až 4239 kusů... Jakmile je prázdný, zbytek bezmyšlenkovitě vyhodíme… Ale nedal by se přece jen ještě nějak využít?!?

Ano, řeč je o toaletním papíru. :-) Ne, že bych se tady rozepsala o nutnosti používat jej pro naše domácí mazlíčky… Něco z něj jim ale radost udělá určitě – prázdná role od toaletního papíru. Víte, že většina Čechů ji chybně třídí do papírového odpadu? Ona je totiž už v „posledním tažení“, prostě byla recyklována již tolikrát, že ji již recyklovat nelze. Patří tak do směsného odpadu anebo na kompost či do bioodpadu. A není to škoda ji tam zahodit, když se rolička tak báječně hodí pro další tvoření třeba pro naše mazlíčky?;-) Schválně, kolik nápadů, jak ji přetvořit na kreativní hračku, vás napadá?

Tady je pár tipů od nás:

  1. Ruličku nacpeme senem, bylinkami anebo u našeho Teddíka tolik oblíbenou petrželovou natí. Úkolem mazlíčka je pak se k obsahu uvnitř dostat – dá se báječně (a beztrestně!!!) kutálet, trhat, cupovat. :-)
  2. Konce ruličky nastříháme na úzké proužky, na ně pak navlečeme dobroty, které má váš mazlíček rád. Dostat se k nim mu tak dá trochu práce, ale v životě přece nic není zadarmo, tak ať se trochu snaží, ne? ;-)
  3. Ruličku nastříháme na kolečka, ta do sebe zasuneme tak, že nám vznikne jakoby míček, který pak naplníme oblíbenými granulemi, kousky zeleniny apod. Mazlík si s ním může dle libosti házet a musí se snažit dostat k dobrotám uvnitř „míčku“. A je na chvíli o zábavu postaráno! :-)
  4.  Do ruličky uděláme dírky, do kterých zasuneme granule. Tak nám vznikne jakýsi „ježek“. Dokáže váš mazlík „ježka“ plného dobrot zbavit všech „bodlinek“?;-)

Jaké hračky si pro své mazlíčky doma vyrábíte vy? Máte další osvědčené tipy, co se dá vyrobit z obyčejné role „toaleťáku“? Podělte se s námi o vaše nápady a napište nám o tom!

Leave A Comment

Captcha